Wie zijn wij?

Ik ben Ravi Heuzinkveld (1975), getrouwd met Martijn en moeder van drie kinders. Tijdens mijn studie tot sociaal cultureel werker heb ik me geprofileerd in het werken met vluchtelingenkinderen. Samen met hen ben ik poppen gaan maken. Ik heb mogen ervaren wat een (hand)pop voor een kind kan betekenen. De pop vertelde (tijdens een poppenvoorstelling voor de ouders) het verhaal van het kind. Er ontstond een innige, vertrouwd voelende verbinding (identificatie) tussen de kinderen en hun pop. Alsof ze "van een afstand" naar hun eigen verhalen keken en zichzelf op die manier moed in konden spreken, troost ervaarden en zich konden verbazen over hoeveel "de pop" eigenlijk wel niet kon. De samenwerking met deze kinderen is voor mij de aanleiding geweest om kinderen te willen coachen met een handpop als pedagogisch hulpmiddel. Als pedagogisch professional werk ik al ruim 13 jaar binnen de kinderopvang. Ik mag kinderen van alle leeftijden stimuleren en ondersteunen in hun ontwikkeling. Mijn ervaring is dat kinderen vele "talen" spreken om hun gevoelens en gedachten te uiten. Als kindercoach geef ik kinderen graag handvatten om, naast wat ze al zo goed zèlf kunnen, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Humor, kennis, herkenning, speelsheid, ervaring èn een goed ontwikkelde intuïtie vormen voor mij hierin de leidraad.
Ravi Heuzinkveld
Kindercoach , pedagogsich professional
Ik ben Pom. Mijn karakter kenmerkt zich door mijn nieuwsgierigheid, inlevingsvermogen, humor en een sterke intuïtie. Kinderen ervaren geen drempel naar mij toe en ik word makkelijk in vertrouwen genomen. Ik leer kinderen o.a.: - uiting te geven aan emoties - oefenen met assertiviteit - ervaren om ander gedrag vorm te geven - grenzen verleggen. Samen een spelletje doen of lekker de natuur in vind ik erg leuk om te doen.
Pom
Helpende hand
Ik heet Rik en kinderen zien mij als een vriendje, ze herkennen zichzelf in mij. Regelmatig verdwijn ik in mijn stoel met een goed boek. Voorlezen doe ik maar wat graag! Ik ben een vrolijk ventje en toegankelijk voor jong en oud. Grapjes maken vind ik leuk. Kinderen kunnen met mij: - oefenen met taal - spelenderwijs de wereld ontdekken - leren om zelf en met anderen te spelen.
Rik
Volwaardig vriendje